Inbindning

Tillbehör Tillbehör för inbindning - Klicka här!

Hur vill du binda in papper?

1. Välj den  inbindningsmaskinen som passar dig bäst, tänk efter hur ofta du kommer att använda den och hur ditt material kommer att användas,

2. Hur tjocka kommer dina "böcker" vara? Välj storlek och färg på plastspiralerna/stålwiren/mapparna till det system du valt.

3. Ge materialet din egen touch när du väljer framsida och baksida. Rekommenderas för att få rätt känsla, utseende och funktion.

Binda in med plastspiraler

Plastspiralsinbindning är enkelt att arbeta med de färdiga "böckerna" ligger fint uppslagna 180 grader på bordet. En annan födel är att maskinen klarar alla olika tjocklekar, plastspiralerna finns i storlekarna 6-51mm. Plastspiralsinbindning är också det mest ekonomiska alternativet.

En nackdel kan vara att plastspiralen kan lossna om den fastnar i en väska eller läsaren river och sliter i "boken" för mycket.

Binda in med Stålwire

Stålwire är ett snyggt och hållbart inbindningssytem. En stålwireinbunden "bok" kan du bläddera 360 grader.

Binder du "böcker" som är mellan 1-120 blad tjocka väljer du maskin och stålspiraler som gör 34 hål på en A4, systemet kallas för 3:1. Blir böckerna tjockar än 120 blad väljer du systemet som gör 23 lite större hål på en A4, systemet kallas för 2:1,

Att binda in med stålwire kräver lite fingertoppskänsla, i början kan det vara lite krångligt att trä på bladen och lyckas stänga stålwiren så att den blir rund och fin, övning ger dock färdighet och tekniken infinner sig snabbt.

Bindmappar - Limbindnig

Enkelt och smidigt binder du in ditt material genom att placera dina dokument i en bindmapp som har en torr limsträng i ryggen, sänk ned bindmappen i limbindaren som smälter fast dokumenten i limmet, klart efter en minut och din "bok" är inbunden och klar när den svalnat. En annan fördel med limbindning är att "boken" får en fin rygg och passar bra i bokhyllan.

Om det kommer vikas och bläddras mycket i ditt material har bindmappen lite kortare livslängd jämfört med övriga system.

 

Leter du efter andra format, material, färger eller material med eget tryck hjälper vi gärna!

Ring oss eller fyll i kontaktrutan på infosidan.

Totalsumma:
    Till kassan
    (0)
    Tillagd i varukorgen