Miljö och CSR arbete lamineringsprodukter

AccoBrands (vår huvudleverantör) är ett internationellt företag noterat på börsen i New York. De har och arbetar med en uttalad policy för Corporate Social Responsibility gällande mänskliga rättigheter, arbetsrättsprinciper och grundläggande miljöstandard, en policy som vi på Laminera-in som återförsäljare i Sverige känner oss trygga med.

Lamineringsfickor och plastspiraler är tillverkade i PP- plast, laminera in ditt material när både du och naturen tjänar på det! När ditt material ska användas länge eller många gånger, då du annars hade varit tvungen att förbruka mer naturresurser i form av papper.

Polypropen (PP)

Polypropen tillverkas genom polymerisation av propen7. Monomeren uppfyller inte urvalskriterierna för farliga kemikalier.

Polypropen används, bland annat, till livsmedelsförpackningar, plastfilm för livsmedel, hushållsartiklar och leksaker, vattenrör, inom bilindustrin och för medicinska implantat. Polypropen är en av de fem produktionsvolymmässigt viktigaste plasttyperna i Europa.

Polypropen är en ofarlig plast, så länge inte farliga tillsatsämnen är tillsatta, som till exempel halogenerade flamskyddsmedel till elektroniska produkter. Dock har vissa studier visat att produkter tillverkade av polypropen släpper ifrån sig plastkemikalier vid kontakt med livsmedel, därför avråder vi från att använda polypropen i kombination med varma livsmedel.

Källa: Naturskyddsföreningen

Totalsumma:
    Till kassan
    (0)
    Tillagd i varukorgen