Miljö och CSR arbete lamineringsprodukter

AccoBrands (vår huvudleverantör) är ett internationellt företag noterat på börsen i New York. De har och arbetar med en uttalad policy för Corporate Social Responsibility gällande mänskliga rättigheter, arbetsrättsprinciper och grundläggande miljöstandard, en policy som vi på Laminera-in som återförsäljare i Sverige känner oss trygga med.

Lamineringsfickor och plastspiraler är tillverkade i PP- plast, laminera in ditt material när både du och naturen tjänar på det! När ditt material ska användas länge eller många gånger, då du annars hade varit tvungen att förbruka mer naturresurser i form av papper.

Polypropen (PP)

Polypropen tillverkas genom polymerisation av propen7. Monomeren uppfyller inte urvalskriterierna för farliga kemikalier.

Polypropen används, bland annat, till livsmedelsförpackningar, plastfilm för livsmedel, hushållsartiklar och leksaker, vattenrör, inom bilindustrin och för medicinska implantat. Polypropen är en av de fem produktionsvolymmässigt viktigaste plasttyperna i Europa.

Polypropen är en ofarlig plast, så länge inte farliga tillsatsämnen är tillsatta, som till exempel halogenerade flamskyddsmedel till elektroniska produkter. Dock har vissa studier visat att produkter tillverkade av polypropen släpper ifrån sig plastkemikalier vid kontakt med livsmedel, därför avråder vi från att använda polypropen i kombination med varma livsmedel.

Källa: Naturskyddsföreningen

Hållbarhetsrapport ACCO BRANDS 2023:

  • Året inleddes med att vi fick en bronsmedalj av EcoVadis som ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete. Detta är första gången vi bedömdes av EcoVadis.
  • Jämfört med 2021 har vi minskat våra totala CO2-utsläpp med 39 % och minskat utsläpp från el med 47%.
  • Idag är 99,7 % av vårt papper och vår kartong, som används för produkter och förpackningar, återvunnet eller FSC- och PEFC-certifierat.
  • Vi har idag 80 produkter som innehåller minst 30-100 % återvunnen plast och 4.628 produkter har en tredjepartscertifiering.

Totalsumma:
    Till kassan
    (0)
    Tillagd i varukorgen